Tag 5 : Sembilan Belas Soalan Rambang Mata

Kena tag lagi. Kali ni daripada kelasmet. Dengan wujudnya entri ni, terbuktilah aku ni terlampau rajin untuk buat benda ni.

1. Adakah anda rasa anda hot??
Apakah? Ceh. Jauh panggang dari api. Aku tak hot. Aku rasa aku cool.

2. Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang!
Nak tengok wallpaper? Ape kes? Ish, gambar awek orang pun nak tengok ke? Nah, tengoklah.

Ni memang wallpaper laptop aku sekarang. Sumpah. Aku tak tipu. Minimalistik kan?

3. Cerita pasal gambar.
Aku tiba-tiba je rasa nak tengok ending Kamen Rider Decade dua tiga hari lepas. Yelah, masa nak SPM dulu, punyalah semangat follow setiap episod dari awal sampai yang last before ending. Disebabkan ending dia keluar lambat, aku pun tak ambik kisah sangat dah lah sampai terlupa terus. Bila dah teringat balik, kenalah habiskan tengok cerita tu. Tapi ending hampeh. Henshin!

4. Bilakah kali terakhir anda makan pizza?
Masa cuti semester pertama. Kot. Tak ingat sangat. Makan nasik lagi kenyang la. Cuba kau tanya bila kali terakhir aku makan nasik.

5. Lagu terakhir anda dengar.
Raihan - Ashabul Kahfi. Dah minggu ketiga kot aku ulang lagu ni berkali-kali termasuk beberapa lagu lain.

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
Aku sedang menyedut oksigen, menghembus karbon dioksida sambil duduk di atas kerusi dan menekan-nekan papan kekunci sedang telinga pula mendengar alunan lagu yang tertaip di atas.

7. Selain nama sendiri, anda dipanggil nama apa?
Tak ada kot. Nama sendiri je. Tu pun ada bermacam-macam versi panggilan untuk nama aku yang satu.

8. Tag lagi 6 orang.
Yang dirasakan aktif aje la yang aku tag. Kalau yang tak aktif sebab tak ada modal nak update tu (tapi tak terpilih sebab aku pilih yang aktif je), korang jawablah. Tapi korang nak jawab ke? Mesti malu sebab orang tak suruh jawab pun, kan? Kehkehkeh. Gurau saja. Jawablah dengan ikhlas.

1. AweGlemor - Dia ni glamour habis. Sila jawab selepas habis exam ya.
2. Phoenix - Bukan Phoenix burung berapi-rapi tu.
3. Kudozu - Kau dah besar panjang. Kau main lagi ke tag-tag ni?
4. She - Pokemon-infected blog. Beware.
5. Aku Adalah Aku - Orang jauh. Juga sila jawab selepas habis exam.
6. My Lightless, Your Love Ya - Ini tag balas dendam. Wahaha.

9. Siapakah orang no.1 kepada anda?
Dialah buah hati pengarang jantungku.

10. Katakan sesuatu mengenai orang no.5.
Exam tuuu.

11. No.3 ada hubungan dengan siapa?
Ada ke? Tak bagitahu pun. Sampai hati.

12. Bagaimana pula dengan no.4?
Penyakit Pokemon anda sudah sampai tahap yang sungguh kronik.

13. Pesanan buat orang no.6?
Silalah jawab dengan penuh ikhlas dan tulus murni.

14. Kata-kata cinta untuk orng no.2.
Cintailah aku sebagaimana aku mencintaimu.

15. Berikan 5 yang anda tahu tentang orang yang men-tag anda.
1.  Aku tahu dia perempuan. Aku tahu.
2. Kebanyakan kali pergi kelas, asyik ada je muka dia.
3. Bukan budak Kelantan.
4. Budak pandai ni.
5. Dalam jantung dia ada injap.

16. Persamaan antara kambing dan lembu.
Dua-duanya makhluk Allah yang halal dimakan selagi dua-duanya disembelih dan mati dengan nama Allah.

17. Perasaan anda buat tag ni.
Tak ada perasan. Hati aku beku, membatu. 

18. Adakah anda tahu si Rizman itu sengal
Bukan setakat sengal. Mereng pun ada. Gatal dia tu tak pernah nak habis. Tak cukup dengan wanita, lelaki pun diushanya. Aku yang suci pun ada dalam list mangsa-mangsanya. Ape kes? Sekali kena sepak terajang karang.. Chop. Kejap. Siapa Rizman?

19. Gay or les?
Apakah? Apakah?? Apakah??? Jauhilah daripada tergolong dalam kaum terlaknat ni. Yang dah terjebak tu, cepat-cepat la bertaubat. Jangan sampaikan pintu taubat ditutup, baru nak terhegeh-hegeh. *Ceh, bajet ada gay dengan les baca blog aku ni. Ada ke? Anda pasti anda straight?* Soalan pun, punyalah tidak bermanfaat. Siapa buat soalan ni? Mesti pengaruh Seksualiti Merdeka ni. Tengok video Saya Gay Saya OK. Aku sendiri pun tak tertengok video tu. Bukak hari tu tengok-tengok dah kena remove dari youtube.

Okey, itu sahaja soalannya. Terima kasih kepada yang mengetag, Nashihin. Eh, link blognya? Sengaja tidak aku dedahkan link blognya di sini. Kejam? Ish, tidak kejam. Aku tidak sekejam itu sebab dulu katanya dia lagi suka berblog secara bawah tanah, profail rendah. Ke dah berubah pemikiran? Sila maklumkan jika ya.

Sekianlah untuk entri yang sedikit gay.

14 comments:

January 19, 2011 at 11:10 PM ani said...

CEHH.. ADO jugok~ sengal~

January 19, 2011 at 11:25 PM PHOEnix said...

hahaha...
dalam ati daa berapi-api nie!!!
hehehe..
(guwow2)
:D

January 20, 2011 at 1:06 AM Farhan said...

@ani : relaks, relaks. jangan mecoks. eheh

@phoenix : jangan main dengan api. terbakar karang. kehkeh

January 20, 2011 at 12:43 PM Fawwaz said...

kau juga buah hati pengarang jantung ku lah sayang ! hahahahahaa, ini tag WAJIB BUAT, tapi yea tunggu lepas 26 haribulan yeahh~ :))

January 20, 2011 at 1:47 PM Farhan said...

awwwww. you're so sweet la. harharhar. daku tunggu, daku tunggu.

January 20, 2011 at 2:46 PM miss nureen said...

xkronik lagi. dont worry.

January 20, 2011 at 3:17 PM Farhan said...

you're making me worried even more.

January 21, 2011 at 4:10 PM ♥sugArplum♥ said...

haha.. ehem.. aku *pandai*?? perli atau apa? haha.. yeah.. bagus2, kau ingt lagi aku buat blog bukan utk diwar-warkan kt satu dunia.. heee~~

January 21, 2011 at 4:25 PM Farhan said...

aku tak pandai nak perli orang. aku ingat.. aku ingat..

January 24, 2011 at 7:51 PM Anonymous said...

untuk memenuhkan post, ya maka aku main tag. =D
-kudozu

January 24, 2011 at 7:52 PM Anonymous said...

neways, in a relationship (or building/strengthening relationship) to/with Allah azza wa jalla. =)

-kudozu

January 26, 2011 at 5:48 PM Farhan said...

takpe, takpe. dah besar panjang pun boleh lagi. haha. yes, in a relationship with Allah :D

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...