Suatu Petang Di Mid

"Pa'an!"

"Uh? Ya. Apakah?" Dia membalas bersahaja.

"Ni. Tengok ni." Ditunjuknya objek yang berada di tangan kanan.

"Ler. Nape? Nak buat apa pulak dengan benda ni?" Benda tu bukan untuk kaum Adam pun wey. Kau pun, bukannya berkromosom XX.

"Kau try la pakai. Haha."

"Ceh. Apasal aku pulak yang kena pakai benda alah ni?" Mulut mengomel, namun objek itu bertukar tangan juga. Nak menggedik jugak...

Cekak rambut besi halus itu dibawa ke kepala. Eh, ye ke cekak rambut? Nampak macam cekak rambut, tapi betul ke cekak rambut? Ah, lantaklah! Sikit lagi nak sampai, matanya sempat berpusing 23 darjah ke arah timur.

Kelihatan akak cashier sedang menjeling tajam dari balik kaunter.

Ah, sudah!

by TheRealMorticon

***

Sudah berkali-kali blog ni mendapat trafik dari sebuah blog lain. Ingatkan tuan rumah nak jugaklah berbalas ziarah. Yelah, orang datang rumah jenguk kita, tengok rumah. Paling tak pun pergilah jenguk balik sekali, tengok rumah sape lagi besar, lagi cantik. Nak baca jugak, ape la yang diblogkan. Cinta? Hidup? Cita-cita? Namun, semua itu kekal misteri. Hampa sekali kerana blog itu blog private.

via tumblr

Tapi, tidaklah se-desperate itu. Kehkehkeh.

Oh, hai Adilah.

***



Mestica - Inayah

Rahmat kasih sayang-Mu
Sungguh melangit luas
Nikmat yang Kau berikan
Tak kan dapat untukku menghitunginya

C/O
Oh Tuhan yang Esa
Berilah petunjuk-Mu
Rahmatilah kami
Oh Tuhan

Oh Tuhan yang Esa
Berilah inayah-Mu
Ampunilah kami
Oh Tuhan

Selamatkan kehidupan kami
Tenang damai tiada resah
Di bumi bertuah milik-Mu
Oh Tuhan

Moga diperkenan segala permintaan
Pandangailah kami
Dengan kasih sayang-Mu
Oh Tuhan

Rahmat kasih sayang-Mu
Sungguh melangit luas

Moga diperkenankan segala permintaan
Kau pandangailah kami
Dengan kasih sayang

8 comments:

January 17, 2011 at 12:44 AM adilah said...

oh, hai. hahahahaha

January 17, 2011 at 10:52 AM Farhan said...

selamat datang. selamat datang. eheh

January 17, 2011 at 1:49 PM Anonymous said...

acece

January 18, 2011 at 2:22 PM adilah said...

haha. terima kasih pehee. tapi dilah suka blog pehe. tehee. jangan koya :P

January 18, 2011 at 7:57 PM Farhan said...

sama-sama. tak koya eh. ore meme tahu dah pun blog ni ada part best yang tersendiri walaupun sikit. haha

January 19, 2011 at 12:05 PM adilah said...

haha. okay okay. dop koya. XD KEEP IT UP :)

January 19, 2011 at 4:04 PM Farhan said...

terima kasih. kehkeh. kandungannya sekadar coretan diri

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...