Selamat Datang Disember

Assalamualaikum. Pejam celik pejam celik, Disember datang jua. Cepatnya rasa. Okay, setiap kali entri ada je yang ulang taip kata masa cepat berlalu. Entah dah berapa banyak post sebelum ni pun entahlah. Korang pun mesti dah muak kan?

Nak dijadikan cerita, semalam, ada la seorang ni datang hantar mesej kat shoutbox aku. Mula-mula baca tu dia tulis..

You are fired!
Serius, memang cuak habis. Dah kantoi dengan bos. Otak aku pun mula ligat berfikir, macam mana nak cari duit ni. Takde kerja, macam mana nak tanggung keluarga? Isteri hari-hari dok mintak beli benda itu la ini la, tukar itu tukar ini la. Anak pulak suruh beli mainan itu la ini la. Dah tu, hari-hari kerja dia pergi habiskan duit kat kedai runcit yang berdekatan je beli gegula la, aiskrim la, jajan la, komik la. Macam-macam! Payment rumah kena fikir, bil elektrik, bil air, bil internet, payment kereta, payment motor, yuran sekolah anak-anak dan macam-macam lagi. Aku buntu, kelu.

Tiba-tiba, aku tersentak. Setahu aku lah kan, aku tak kerja pun lagi. Kahwin dan beranak-pinak lagilah. Aku baca mesej tu sekali lagi.
You are tagged!
Lega yang amat. Rupanya bukan bos aku yang hantar.

Bila difikir-fikir balik, rasanya dah 2 kali kena tag sebelum ni. Ni yang ketiga. So, dengan penuh malasnya, aku pun jawab la tag tu. Ambik hati budaklah katakan. Hehe.
via tumblr
R.U.L.E
"Once you have been tagged,you are supposed to write a note with 25 random,things,facts or goal about you.at the end,choose 25 people to be tagged.you have to tagged the person who tagged you.if i tag you,its because i want to know more about you."

 Baguslah nak berkenalan lebih lanjut tu kan. Tapi 25? Banyak tuuu. So, here we go.

1. Lepas baca entri tag penge-tag ni, baru tahu nama dia Atiqah.

2. Baru tahu adik penge-tag orang Terengganu. Ingatkan orang Kedah, walaupun kadang-kadang ada perasaan was-was bila baca words yang dia gunakan.

3. Banyak cakap kat dalam internet, tapi sikit cakap kat luar internet. Orang kata kurang dosa mulut.

4. Agak tak minat kebanyakan cerita Melayu.

5. Dah lama tak melukis.

6. Myspace adalah sosial network pertama yang di-join suatu masa dahulu.

7. Minat piano tapi tak reti main.

8. Lebih banyak dengar lagu Inggeris daripada lagu Melayu.

9. Pakai spectacles.

10. Tak pernah guna mIRC sebab tak pandai. Install je lepas tu uninstall. Berulang 3, 4 kali.

11. Tak minat main game.

12. Pemalu.

13. Satu-satunya game yang pernah habis main - Devil May Cry 4. Yang lain main kejap je dah bosan pastu uninstall.

14. Minat grafik.

15. Memiliki sebuah kamera kompak yang rosak skrinnya dan ber-battery kong.

16. Dah lama tak kena rotan.

17. Sedang dengar lagu Hijjaz - Permaisuri Hatiku.

18. Tak suka blogwalking.

19. Tak pernah sampai ke Malaysia Timur.

20. Pernah menang no 1 main bola walaupun tak pandai main bola. Semuanya sebab temmate waktu sekolah rendah.

21. Memiliki sebuah laptop yang mana hard disknya tinggal 16.55Gb free space daripada 320GB.

22. Mula kenal komputer dan internet sewaktu berumur 12 tahun, darjah 6.

23. Pernah sekali je beli CD movie lanun kat pasar malam, masa darjah 4 or 5. Movie SpyKids 2.

24. Tak minat bola sepak macam kebanyakan lelaki lain.

25. Hari ni, tersilap masuk kelas orang lain, pagi tadi. Ingatkan kelas Math aku tapi sangkaan meleset. Namun, berjaya keluar balik dengan penuh macho.

Jadi, itu dia 25 jawapan yang sungguh tidak berilmiah dan tidak bermanfaat. Dan, dia suruh tag 25 orang yang lain pulak. Ish, banyak tuu.

There's nobody to tag. I'm a loner. Eheh.


Selamat datang Disember. Krismas dah dekat. Cuti midsem pun dah dekat.

2 comments:

December 2, 2010 at 12:19 AM Anonymous said...

hahaha entry berangan.
lately kau banyak cakap pasal kawen kan.
takpe, pikir masa depan tuh.
good good =)

-kudozu

December 2, 2010 at 7:32 AM Farhan said...

a'a la. lupa lak nak letak "banyak berangan" kat dalam list tu. eheh.
err..banyak sangat ke pasal kawen? haha
ko pun. bila lagi nak tulis pasal kawen? :D

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...