Di Pagi Hari

Ibuku : Anis, Abe Long balik ni. Mari la tubik.
Anis : Kejap. Nok mekap meta.
Peh, bermekap-mekap la pulak adik bongsuku sorang ni. Tak padan dengan umur 4 tahun haha. Maju betul budak-budak zaman sekarang. Mentang-mentang la dia dapat barang kosmetik baru. Tapi takde la yang brand L´Oreal, Maybelline and ape sume tu. Ala, yang untuk budak-budak tuu. Leh beli kat kedai runcit je kot. Tak biasa la beli barang-barang kosmetik ni. Takde brand pun aku rasa haha. Dan seperti biasa, lepas tu dia mintak nak tengok Upin Ipin. I knew it!
by AnubisGraph at DeviantArt
Ya! Alhamdulillah, selamat sampai ke rumah 8 pagi tadi. Lewat dowh. Mana taknya, banyak tempat berhenti kat tengah jalan tadi nak muntahkan manusia-manusia dari perut bas. Ah, itu tak penting. Rumahku syurgaku cewah.

Da sampai kat umah ni, teringat pulak kata-kata hikmah Mr Ng.
Buat revision awal-awal. Bila da sampai rumah, selalunya students tak study. (Camni la lebih kurang)
Dan ternyata, sampai-sampai je kat umah ni da ada benda mengganggu. (Ye la kunun) PC ni tetiba pulak meroyan tak tentu pasal dan hala. On kejap, tengah best guna-guna, dia ter-off. On kejap, tengah best-best guna, dia ter-off. Dah lepas tu aku on, bunyi kipas jap dan tetiba senyap. Ler, tak nak hidup la pulak! Tapi aku tak putus asa dan bak kata pepatah, usaha tangga kejayaan. So, aku pun paksa dan dera-dera PC ni sampai hidup. (Tekan button power banyak-banyak kali. Haha. Tapi bukan tekan-tekan tak cerdik laa)

Harap-harap okay la kot lepas ni. Maleh betul la nak main benda-benda camni. Nak bukak situ sini detect problem, entah jumpa entahkan tidak. Kata-kata Mr Ng benar-benar terkesan kepada aku. (Banyak la kau) Tapi, tadi, bukak CPU tengok PERGH! Berhabuk di sana sini. Nak kena cuci kot. So, takleh nak salahkan aku la kan? PC ni yang salah. Aku taknak tapi dia paksa. Ohh.

Jap tadi da ada orang ajak keluar dah. Tapi sorrylah, hari ni takleh lagi huhu. Backup tidur atas bas pun tak setel lagi haha. Orait.

Adios! By TwinFools at DeviantArt
p.s : wawawa, bestnya internet kat umah.

4 comments:

September 4, 2010 at 1:19 PM ani said...

wahh
adk nm anis jugok~
haha

p/s;bdk jame loni meme maju doh..

September 4, 2010 at 2:02 PM Farhan said...

ehh, supo namo hahaha

p.s : kito hop tua2 jah ketinggalee~

January 20, 2011 at 10:59 AM may0nis said...

"Backup tidur atas bas"

haha...sme ngan aq..=)

January 20, 2011 at 1:27 PM Farhan said...

yelah. tidur atas bas bukannya best pun. cam tak tidur je jugak. haha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...