Seimbas...

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Sedar tak sedar, sudah lebih seminggu aku update blog ini buat kali terakhir. Cepat sungguh masa berlalu, penat. Alhamdulillah, perkara yang aku maksudkan dalam post terdahulu pun sudah diuruskan, cuma perlu menunggu hasilnya. InsyaALLAH, baik jawabnya.

3 Mei 2010, aku berada di Pusat Tarbiyah Islam Kelantan yang lebih glemor dengan panggilan PUTIK bagi menghadiri majlis Anugerah Kecemerlangan Peperiksaan 2009 (yang diperawalkan dari tarikh asalnya, 10 Mei 2010, khuatir tidak dapat dihadiri oleh pelajar-pelajar yang perlu mendaftarkan diri di Pusat Matrikulasi seluruh negara pada hari tersebut)

Suasa pentas yang agak kabur dari pandangan lens kamera.

Hanya 4 keping gambar yang diambil sepanjang berada di sana. Ni pun dua yang paling okey je (Satu dah dibuang sebab ada muka aku. *Tapi ni blog aku?* Ye, aku tahu tapi aku nak buang jugak). Sikit sangat, bateri kamera pun lemah tidak berdaya. Masa tu lah nak jumpa kawan-kawan, mungkin buat kali terakhir bagi sesetengah mereka. Sekejap saja. Majlis tu pun dalam sejam lebih je. Tengok-tengok da boleh balik lepas ambik sampul masing-masing.

Sesudah tu, sebelum balik, sempat la juga tengok drama dua orang manusia ni. Entah apa-apa sungguh haha. Biarlah diorang kan.

(okay, this is where I left out the draft of this post for last 5 days, and I don't even know how to continue the original idea for I think it might not be as original as it should be. Who cares whether it is or not, anyway? haha)

Anyhow, I come across this pamphlet, old, dusty pamphlet and it struck me how fast time has passed (even faster than I could think that I can't believe this post was saved as draft for 5 days! I thought it was only 3... Or maybe 4 days)



If you spot any handwriting on the pamphlet, it wasn't mine. Really.

It was on 2007 and I was in Form 3. Now, it's 2010 and I have even left school already. Gosh! All that I could remember from the seminar, meals after 9pm are so called supper. Oh, they even showed some pictures of burger, pisang goreng, pizza etc and also some mathematical exercises on how to calculate callories.

I just can't imagine, as the time goes on and on relentlessly, I, at a moment, am holding my wedding invitation card and yet again saying, how fast time flies since I got married.

OMG. Wake up dude. Wake upp.

8 comments:

May 14, 2010 at 12:54 AM Anonymous said...

lemah tak berdaya ke lemah tak bermaya?

haha!

-kudozu

May 14, 2010 at 7:09 AM Farhan said...

oh, tak terfikir lak yang tu eheh

tak berdaya takleh ke?
wahaha

May 14, 2010 at 10:20 AM Nik Muhammad Asri said...

yg part pegang wedding card tuh aku suka. HAHA!

May 14, 2010 at 11:51 AM Farhan said...

pehh. ada ke patut hahaha

May 14, 2010 at 12:49 PM AtikAh said...

same with asri.
wedding card? eheh

May 15, 2010 at 12:00 PM Farhan said...

yes. wedding card. or are you expecting me to be thinking of bunga telur? eheh

omg. of all those things, wedding cards and bunga telur didn't even come into mind. haiz~

May 24, 2010 at 9:44 PM qua d!n!y said...

aih raso supo knal tulise tuh!! hahaha mujo mung sipe tulise aku tuh. soho meta..ahahaha

May 29, 2010 at 10:21 AM Farhan said...

ingat lagi mung dih hahaha. dah la kat cover depe aku kena cover mung tulis namo tuuut hahaha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...