Minggu Pertama Telah Pun Berlalu. Dua Lagi Menunggu

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.
Alhamdulillah, marilah kita bersama-sama panjatkan kesyukuran kepada Allah S.W.T atas peluang yang diberikannya kepada kita untuk menulis dan membaca entri blog ini.
Seperti yang tertera pada tajuk di atas, saya kira anda sudah tahu apa yang berlaku.
Tak tahu? Jangan risau jangan gundah jangan gelana. Mari saya khabarkan.
Hari ini, tanggal 6 Ogos 2009, hari Khamis, minggu pertama Peperiksaan Percubaan Sijil Pelajaran Malaysia 2009 Yayasan Islam Kelantan telah pun berakhir.

Image source : The Frisky


Baiklah, itu saja haha.
Nak bagitahu tu pun bagai nak rak. Pergh
2 more weeks to go dude!
Keyakinan aku untuk menempuh peperiksaan kali ini tidaklah seutuh mana.
Sungguh. Aku juga sedih.
Segala semangat jihad yang aku peram sebelum peperiksaan hanya bertahan seketika.

Soalan² peperiksaan kali ni, fuh, bukan main senang lagi.
(Ye kee?)
Namun, aku benar-benar telah memayahkannya.
Akhirnya, sekali lagi aku dihancurkan.
Ah, tu la kau. Lagha la lagi. Ya, aku mengaku
Aku kena repair systemlah nampaknya.
Subjek-subjek kritikal yang lain masih belum berkunjung tiba.

Hari ni, juniors pulang ke sekolah membawa berita dari jauh - Balai Islam.
Hari ni juga Karnival Program Pembangunan Sains bermula.
Err, fakta di atas tidaklah pula dapat disahihkan pula.
Yang pasti, hari ni memang program tu berlangsung.
Khabar mengenai keputusan pertandingan anjuran PPST baru-baru ini telah pun diketahui.
Walau apa pun keputusannya, syukurlah kerana banyak sekali iktibar dan pengajaran yang diperoleh pada tahun ini.
(Persoalan? Nilai murni? Memorable event?)
Aku, the very first and last time participate pertandingan pun masa tingkatan tiga (ok, yang bab ni lah)
Sekurang-kurangnya diorang ada lagi peluang tahun hadapan.
"Zaman diorang" la pula wahahaha

Oh ya, senarai nama bertuah peserta PLKN telah pun ditampal tadi.
Ada juga yang terperanjat mengetahui bahawa beliau juga terpilih untuk ke program ini.
Mungkin semakan yang dibuat sebelum ini tak betul?
Wallahua'lam
Jadi, sesiapa yang rasa dirinya cukup bertuah dan terpilih untuk menyertai program wirawan² dan wirawati² negara itu, sila dapatkan borang yang perlu anda isi dengan segera ya.
Maklum diharap.

Tengah hari tadi langit bukan main garang.
Angin pun berapi-api.
Tapi, tup tup, tade ape pun.
Tak nak hujan keee?

Oh ya, aku tak boleh lagha lagi.
Sekian.
Wish me luck!
NO.
Success instead.
Jaa

p.s : lambatnya nak habis...

9 comments:

August 6, 2009 at 6:44 PM im just kid? said...

oh yeah...lets say...SUCKER~!! haha
well..gdluck for spm...

August 6, 2009 at 7:17 PM Farhan said...

@asri : oh well, kind of haha

@budak : ok. i won't add up to that. haha. thanks dude!

August 6, 2009 at 9:18 PM Anonymous said...

ya
jangan melagha lebih2
result trial SPM pun penting!

-kudozu

August 7, 2009 at 12:59 AM miss nureen said...

congrats mj.
aihh~
*musykil*
adakah ini zaman kejatuhan skola yik?

August 7, 2009 at 6:47 AM Farhan said...

@encik kudozu : terima kasih atas nasihat anda.
lagha sket2 bleh lg kan? haha. baikk

*encik?

@miss : oh yes. terima kasih juga buat anda.
persoalan anda tidaklah pula dapat saya jawab.
yang pasti, sama2lah kita menghindarinya walaupun setelah melangkah bumi maahad.
asalkan kena dengan caranya.
nanti tak pula digelar gila kuasa.

August 7, 2009 at 7:18 AM Farhan said...

*melangkah luar

August 21, 2009 at 8:47 AM wanzr said...

hai sasterawan... lucu plak kan... ka3..

August 22, 2009 at 10:37 PM Farhan said...

fuh.bakal penerima gelaran sasterawan negara wahahaha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...